På spaning efter dans!

Idag har vi varit i Luleå och dansat bachata, en dans som påminner ganska mycket om salsa.
 
På tal om dans så verkar det vara svårt att få komma in på någon danskurs om man inte har någon danspartner. Till lindy hop-kursen ligger jag just nu 2:a i kön, så jag har sökt lite andra danskurser också i bugg, tango och frigörande dans. Någonstans borde jag väl kunna få plats?

Sömnlöshet, månskenspromenader och rastlöshet....

Det är något speciellt att vara uppe när alla andra sover... Natten har någonting magiskt över sig, speciellt nätter som denna då månen visar sitt ansikte över det svarta stjärnbeklädda skynket.
Det är någon sarkastisk ironi över att jag har haft så lätt för att komma till sängs under sommaren när skillnaden mellan dag och natt varit helt obefintlig, men nu när mörkret väl har börjat falla på så är jag plötsligt piggare än vad jag varit på hela sommaren...
 
Flytten är i alla fall i full gång och det känns att det börjar på att närma sig nu. Det ska bli spännande att se hur det är att bo tillsammans med två personer som man inte känner, det ena har jag träffat en gång och den andra inte alls. Men Umeå verkar vara en fantastisk stad, jag längtar verkligen dit!!

Från stad till stad....

Den här bloggen är inte särskilt levande just nu. Det är delvis skönt, jag försöker ju så gott jag kan att inte låta datorn ta över mitt liv helt. Datorn är en fiktiv värld, precis som film eller litteratur, dit vi kan försvinna och glömma bort verkligheten för ett tag. Det är okej - så länge som vi inte glömmer bort oss själva.

Just nu är jag mitt uppe i en flytt som ska ta mig från småstaden Piteå till den mer levande och kreativa studentstaden UMEÅ! Jag ser verkligen fram emot att få komma dit och lära känna en stad där det finns ett bredare utbud - och speciellt att få uppleva "kulturstaden 2014"! Det kommer förmodligen att hända en hel del spännande saker under det kommande året, peppfaktorn är extremt hög!
Jag har också bestämt mig för att försöka söka mig mer till dans, jag har sökt en kurs i Lindy hop som jag hoppas att jag kommer in på - det beror ju på om det bli jämna par och så. Hoppas hoppas! Förra veckan var jag och Emma i Luleå och provade på Lindy hop en kvällskurs. Jag fastnade direkt!

Sommaren i Piteå har varit helt underbar - och det har varit väldigt intressant att få uppleva de ljusa månaderna i norrland då solen aldrig går ner. Här uppe verkar "allt eller inget" gälla - när vintern smyger sig på så är det verkligen i sin rätta bemärkelse med allt vad snö och kyla heter, och somrarna ger sitt svar på tal genom att sudda ut gränsen mellan natt och dag (dessutom har jag märkt att det kan bli riktigt varmt emellanåt också, och då menar jag så varmt att man varken orkar äta eller aktivera sig)

Ärligt talat, jag ser faktiskt fram emot att det ska bli lite mörkare och kallare nu! Det är ju rätt skönt att få dra på sig en tröja och bjuda över några vänner på te. Hösten är ju rätt fin den med :)


Som ett vattenfall av grönska... Vid ett kaffeplantage i Coorg, Madikeri, Indien.
 

Mitt krypin

Att vara nybörjare är också att växa.

RSS 2.0