Studentliv och längtan efter det vilda

Varför ska det vara så svårt att få ihop sitt liv? Skolans värld är så rutmönstrad, schablonartad och beroende av planering. Den strikta ordningen går emot hela mitt väsen som längtar efter att vara spontan, träffa nya vänniskor och prova någonting nytt.
Den här julen kommer att bli den kortaste i mitt liv, jag kommer att komma hem till staden Karl den 19 december - och den 25e lämnar jag det kalla landet Svensk och åker mot varmare breddgrader, yogans Mecca, curryns huvudland, de explosionsartade färgernas paradis och inte minst de ståtliga elefanternas och glada kamelernas centra - INDIEN!

Allting händer så fruktansvärt snabbt, snart är det väl dags att gå ut och jobba som musiklärare?

**

Tentan är klar!

Japp, ytterligare en tenta att räkna till sin repertoar. Jag börjar lära mig det här du - det här med att studera.....
Första torsdagen utan några tangosteg idag. Känns lite konstigt att inte längre åka ner på stan och svänga runt med benen till någon häftig, virtuos dragspels-tango och glömma bort allt vad tenta, minusgrader och ekonomiska studentproblem heter!

Ikväll ska jag ta det lugnt... Eller? Sneglar på klockan och inser att den är närmare halv elva. Jaha, det var den kvällen det....

Snurrig

Jag fattar inte vad jag håller på med. Jag går för sjutton en högskoleutbildning! När ska jag fatta att man inte bara kan sitta hemma och sticka och titta ut genom fönstret och drömma? När ska jag börja ta tag i mitt liv på allvar och börja läsa i böckerna, öva piano och ge gärnet, så som jag alltid brukar göra? Jag glömmer bort att äta, sova och skratta. Jag sitter hemma och tänker på livet, och känner lite ångest när jag tänker på studielån och att det här kanske inte är det jag vill göra - VAD VILL JAG???

Nu ska jag besöka sängen, sov mellan 05.30 och 12.30 inatt. Jag ska i alla fall försöka bättra på mina rutiner nu. Det är dags att styra upp sitt liv!

Mitt krypin

Att vara nybörjare är också att växa.

RSS 2.0